Reiki I, Bowenterapi och Schamantrumma.

reiki på davve

Idag hade jag och min kompis Davve (på bänken ovan) återträff med vår reiki master Anna (hon vid axlarna ovan) som utbildad oss i reiki. Vi har fått var sitt fint diplom som det står Reiki I på. Det innebär att vi nu och för all framtid kan ge folk Reiki vilket är en japansk alternativterapi för avslappning (även benämt Healing fast vissa gillar inte det begreppet så vi coola invigda brukar oftast inte använda det bland folk). Reiki går ut på att föra över livsenergi till en annan människa genom att använda sin egen kropp som kanal för Ki och låta det strömma genom händerna in i klienten. Min mor har mycket framgångsrikt använt det för att minska sina lyckopillsdoser. Hon har gått från fyra tabletter om dagen till en tablett på bara några månader. En behandling på sig själv om dagen minst, plus gemensamma reikibehandlingar i den lokala flumföreningen har gjort susen. Hon har dock gått längre i utbildningen än vad jag har gjort så på hennes diplom står det Reiki II. Själv har jag tillsammans med min Bowenterapi (återkommer det till nedan) behandlat en kompis framgångsrikt med Reiki när han i onyktert tillstånd cyklade in i en betongvägg och skadade axeln. Efter några veckor av smärta, då han till slut vågade låta mig försöka med mitt "hokus pokus", halverades hans smärtor över en natt. Detta efter en timmes kombinerad behandling av de båda terapierna. Mycket coolare än "Zon - när du vet var du har ont" eller nått annat pillerjocks, om du frågar mig alltså. Billigare dessutom eftersom det var gratis. Jag har kommit fram till att behandlingar egentligen bör vara det. Om den allmänna skolan lärde ut olika energiterapier, grundläggande örtkunskap och massage (tillsammans med evolutionär näringslära och bättre utbildning inom hälsovårdande träning), tänk vilket mycket lyckligare samhälle vi skulle leva i då. Alla skulle nämligen kunna behandla varandra gratis! Sjukvården kunde koncentrera sig på de verkligt svåra problemen som akutsjukvård, cancervård, kirurgi osv. Det är ju dessutom det som skolmedicinen kan allra bäst.
Anna med trolltrumman

Under återträffen, efter en liten fika med samtalsämnen av typen leverrensning etc., fick vi varsin rejäl reikibehandling, superskönt som alltid, jag fick dessutom en omgång med schamantrumman. Precis som de gamla samiska och indianska medicinmännen brukade göra så gick Anna lös över sitt behandlingsoffer (mig) och dunkade in förfädernas andekrafter. Trummans frekvens/ljud är helande (som dubbelstampet i hårdrock ungefär) eftersom det hjälper till att få tung energi (eller blockeringar om man vill kalla det för det) att skingras så att flödet är bättre. Sen finns det många andra användningsområden med en shamantrumma, bland annat för att sätta sig i ett förändrat medvetandetillstånd för att kunna färdas mellan de olika världarna, trumresor för att träffa kraftdjuren,soul retrival mm. Alltså som hårdrock och folkmusik ungefär (och jo, jag är allvarlig. Inget har försatt mig i trans så som en fet metalkonsert). I bakgrunden hördes ett gäng indianer sjunga ett mantra och slå på sina trummor (en indian-cd satt i stereon alltså, inga riktiga indianer var där). Mycket avslappnande och mycket flummigt. Skoj!
När vi fått våra behandlingar, repeterat lite grejer som är bra att komma ihåg när man kör reiki samt diskuterat schamanska dopceremonier för barn (jag och flickvännen är ju väntans tider) drog jag och Davve upp till Marie, den huvudansvarige för att jag dragits in i flummighetens värld, för hon ville ha lite bowenterapi av mig för det hade hon inte fått på länge nu. Föresten så hade hon varit med som assistent till Anna under kursen.
ryggrullning
Bowenterapi är en australiensisk holistisk (ser till helheten) kroppsterapi som skapades av Tom Bowen någon gång i mitten av 1900-talet. Den är en egen variant och tolkning av det kinesiska energisystemet, det där med akupunktur och meridianerna ni vet, där man genom att rulla över akupunkturpunkterna med tummar och pekfingrar (och ibland armbågen som synes på bilden) i ett bestämt schema styr energin till det område där skadan sitter. Det är den flummiga roliga delen av teorin över hur Bowen fungerar. Den andra delen handlar om nerver och hjärnans signaler till kroppen mm. men den orkar jag inte förklara för den är logisk, politiskt korrekt, och tråkig. Passar inte alls in i sammanhanget. Hur som helst så funkar bowen riktigt bra och speciellt i kombination med reiki har jag upptäckt. Armar och axlar är terapin riktigt grym på (apropå exemplet Niklas ovan)! Både Davve och Marie fick sig en omgång eftersom man kan behandla flera personer samtidigt med Bowen. Det är nämligen pauser mellan rullningarna så man kan säkert köra en 4-5behandlingar i stöten.
Hamstringproceduren
Davve envisades naturligtvis med att betala efteråt för han är pokergeni och rik som ett troll. Marie bytte som vanligt med healing (schamansk healing, kristallterapi och reiki i kombination kan man säga) och gav mig en fin fjäder att ha i håret. Det var ju snällt. Som jag nämnde tidigare i det här blogginlägget så tycker jag det är fint att kunna byta behandlingar med varandra. Det känns mycket bättre än att ta emot pengar faktiskt. Önskar att jag kunde göra det med alla människor. Mycket schysstare liksom och mindre kapitalistiskt. Så om någon norrköpingsterapeut känner sig sugen på lite Bowenterapi (jag är en av endast två som pysslar med det i stan) och/eller reiki så är det bara att höra av sig. Dock ska nämnas att jag inte är färdig terapeut. Jag gjorde aldrig slutprovet men är i övrigt klar med allt i grundutbildningen. Och bowen är alltid positivt och kan aldrig skada. Önskar man kunde säga det om skolmedicinen som de flesta har så hög tilltro till.
Astmaprocedur
Aja, sist men inte minst får man väl rikta ett grattis till Davve som kommit med i "Pokermiljonen". En tävling nere i Monte Carlo för 500 pokeress uttagna från hela världen. En miljon dollar ligger i potten. Bra jobbat!

P.S:
Om Schamanism:
Shamanism handlar om balans i allt som är. När man verkligen känner att man är en del av allt som är och inte en separat individ har man kommit långt. Alla är vi kolföreningar och energi liksom, det håller till och med vetenskapen med om.  Ordet schaman härstammar från det sibiriska Tungusfolket (saman) och betyder ungefär "En som ser" (i mörker). Schamanen är en man eller kvinna som genom sin egen fria vilja inträder i förändrade medvetandetillstånd (Vargalyster minns: Dream Theater -98 Ahhhh...), för att kontakta och utnyttja en vanligen dold verklighet för att förvärva kunskap, kraft och förmåga att hjälpa andra människor. I detta förändrade medvetandetillstånd reser schamanen mellan världarna, och med hjälp av sina kraftdjur och andra hjälpare, kan han råda bot på sjukdomar, sia om framtiden och även påverka den. En mängd olika tekniker används av dessa schamaner, och många ser förvånansvärt lika ut över hela världen oavsett utövarens kultur och etniska tillhörighet.


Sea Trout Soldiers, leverrensning mm.


Öring 6/1 -07 med conrad

Jag är just hemkommen från en mycket lyckad havsöringsfisketripp med grabbsen, eller The Sea Trout Soldiers som de föredrar att benämnas, där jag själv fick stå alena på prispallen som största sea trout soldiern för dagen. Firren högg som så ofta tidigare på ett 20g Conrad i färgerna svart, gult (med lite grönt i sig) och orange. Ett jädra killerdrag det där. Platsen var som vanligt någonstans i Bråviken. Närmare lokeringsbeskrivning låter sig icke göras då vi svurit en ed i havsöringsblod att aldrig uppge våra bästa fiskeplatser. Havsöringen vägde 1.5kg, högg 09:30 och tog draget, som vanligt, alldeles intill strandkanten. Man ska aldrig kasta långt när man fiskar öring i bråviken det är ett som är säkert. Strax efter kom en annan öring och buffade till mitt drag utan att hugga. Jag såg det tydligt eftersom den, som alltid, var så nära land. Bad form I say. 
      Niklas, en av mina trogna vapenbröder i fiske, fick känna på havsöringens vrede när han fick en baddare på kroken senare under dagen, på annan ort närmare Norrköping, trots enträget kämpande fick han stå med skammen då havsöringen blev hans överman och spottade ut draget. Easy come easy go.
      Onekligen ägde vi dock dagen för ingen annan av alla fiskare vi mötte hade fått någonting. Bara jag... tihi tihi.
163795-2

      Vill lägga till att efter den ovanligt lyckade leverrensningen jag genomförde under gårdagen mår jag toppen. Min ork har fördubblats och berg jag för en vecka sedan flåsade uppför smidigt som en halvdöd gös var idag en enkel match. Rätt otroligt egentligen. Fast jag mådde rätt pyton under själva rensningen där på natten när jag intagit mina häxbrygder fast det var det onekligen värt. Runt 30-40 gröna stenar i olika storlekar sket jag ut på morgonen. Och jag har mått sämre under tidigare rensningar faktiskt. Min lillasyster som företog sin allra första rensning samtidigt fick också ut en hel del stenar. Dock mådde hon rejält pyton, klart värre än jag. Två av mina stenar sparade jag till eftervärlden.

Två gallstenar

Dagens tistel går till min bror som hävdar att han måste jaga varje ledig sekund den här månaden ut och inte kan hjälpa till med att avlusa våra bin och därmed skänka dem livet åter inför kommande biodlingssäsong. 

Dagens ros går till... mig själv eftersom det var jag som drog upp dagens enda havsöring!

Nu ska jag laga till min fisk, självklart i paleodietisk anda, samt se på Andra sidan häcken med flickvännen.

På återseende!
     

Första inlägget

Vargalyster Ovädersjäl

Så idag den 6 januari 2007 inleder jag min allra första blogg någonsin. Ett historiskt tillfälle med andra ord.  Kanske skulle jag beskriva vad jag ämnar fylla den här bloggen med för typ av innehåll? Ja, ett ganska rakt och ärligt svar torde vara att allt som tillåtes dväljas i det här bloggutrymmet kommer att handla om mig, bara mig och ingenting annat än mig. Jag fann det vara ett lämpligt ämne som snabbt föll mig i smaken. Företrädesvis kommer jag skriva om mina intressen och åsikter i saker och ting och kanske inte lika mycket regelrätt dagboksskrivande. Jag gillar att ventilera mig men har efter snart 25år i livet lärt mig att folk gärna väljer de stunder de vill vistas i min ventilation själva. Därför tänkte jag att den här bloggen kan passa dem perfekt, eftersom de kan gå in här och läsa vad jag tycker i olika frågor precis när helst de känner sig sugna. Bra va!

Urval av ämnen som kommer att ventileras på den här bloggen är kostfrågor, livsfilosofi, fiske, min nya lilla familj, alternativmedicin, biodling, jakt, hårdrock/folkmusik (och annan musik också kanske men knappast i samma omfattning), mitt band Taiga och natur i allmänhet.