LCHF och muskeltillväxt.

När jag käkar lchf lägger jag alltid på mig muskler. Utan mer träning än en sit up när jag stiger ur sängen på morgonen. Jag märker det varje gång. Hittade en sida om en annan kille som upplever samma sak:
 http://www.kostdoktorn.se/?p=4829

Mer intressanta skrivelser om LCHF och träning hittas här: http://www.kostdoktorn.se/?p=4829

www.kostdoktorn.se är en jäkla trevlig site asså. :)


Orka plugga!

Orka plugga liksom. Kommer inte våren snart!?

Hemtenta, va ä dä liksom? Jag väntar på nästa bisäsong! :)

Otukt i djurriket!

Två lesbiska dvärgschimpanser. :)

"Har ni glömt att ingen orättfärdig skall få ärva Guds rike? Låt inte bedra er. Inga otuktiga eller avgudadyrkare eller horkarlar eller män som ligger med andra män, inga som är tjuvaktiga eller själviska, inga drinkare, ovettiga och utsugare - ingen sådan får ärva Guds rike."


Så står det i bibeln: Män som ligger med andra män förvägras evigt liv efter döden. Än i dag är frågan om homosexualitet kontroversiell i flera sammanhang. Exempelvis den numera namnkunnige frikyrkopastorn Åke Green gjorde i en predikan med titeln "Man och Kvinna - Guds Skapelseordning", ett uttalande som väckte stor debatt. Detta efter att han blivit anmäld för hets mot folkgrupp av den lokala RFSL-ordföranden i Bornholm där predikan hölls, 20juli 2003.

Uttalandet löd:

"Sexuella abnormiteter är en djup cancersvulst på hela samhällskroppen. Herren vet att sexuellt förvridna människor kommer att våldta djuren. Inte heller djuren går fria från människans sexuella behov och branden som är tänd i en människa. Utan till och med detta kan man ägna sig åt"


Med "sexuella abnormiteter" menade Green allt sexuellt beteende som inte skedde mellan man och kvinna... och troligen då på det enda godkända tillvägagångssättet, missionärsställningen. Därav de homosexuellas upprördhet över uttalandet. Vad Green och hans åsiktsfränder inte kände till är att den s.k. "branden" som är tänd i en människa även i högsta grad är tänd i djuren! Homosexualitet, bisexualitet, onani, orgasm hos bägge könen mm är väldokumenterade beteenden och skeenden i djurvärlden.


En framträdande representant för dessa "sexuella abnormiteter" i naturen är människans närmaste släkting Dvärgschimpansen, även kallad Bonobon. Den tillhör de mest promiskuösa arterna på jorden. I en flock dvärgschimpanser gör nästan alla det med alla! Flertalet är bisexuella, en del av främst honorna föredrar rent homosexuella relationer. De onanerar flitigt, har analsex, oralsex och ordinära samlag. Gruppsex, incest och sex med minderårig är också inkluderat! Hanarna hänger ibland i en gren buk mot buk och onanerar genom att gnida sig mot varandra. Ett välutvecklat teckenspråk används för att kommunicera och då betyder att sluta och stänga armarna framför sig "sära på benen".


Vanföreställningarna om djurs sexliv är utbredda. Att djurs heterosexuella kontakter ofta sker under begränsade parningssäsonger behöver inte innebära att djuren är helt sexuellt inaktiva under den tid honorna inte är befruktningsbara. Djurhonor har klitoris och kan få orgasm precis som kvinnor hos människor och ofta föregås en befruktning av flera kopuleringar, ofta för rent nöjes skull. En kull lejonungar kan vara frukten från en av uppemot 1500påsättningar och för varje rede med ägg kan de amerikanska tornfalkarna ha idkat samlag 700gånger!

I forskarvärlden är det tyvärr ofta så att resultaten anpassas efter teorin istället för tvärtom. Prestige, forskararvoden mm står på spel och det är troligt att även vårt samhälles kristna föreställningar har haft inverkan i sammanhanget. Stora ansträngningar har i vilket fall gjorts för att behålla villfarelsen att djur lever i strikt monogama heterosexuella förhållanden.


Ett exempel: En amerikansk forskare med Tjockhornsfår som sitt expertområde hade stora bekymmer med sitt forskningsresultat. Han oroades för hur det skulle uppfattas när han redovisade fakta som visade att dessa så rent utpräglat maskulina djur var homosexuella. Han ägnade två år åt att skapa smarta formuleringar för att lösa problemet. Omskrivningar som "aggrosexuellt beteende" användes för att visa att aggression och sexuellt beteende inte kunde särskiljas hos tjockhornsbaggarna. Slutligen bestämde sig forskaren dock för att säga som det var... baggarna var bögar.


Att många män av Homo Sapiens tänder till av lesbisk porrfilm är välkänt. Detta faktum har använts av forskare för att förklara lesbisk aktivitet i djurvärlden. Att se en hona bestiga en annan hona hos ekorrapan har beskrivits som ett sätt att få hanarna intresserade. Beteendet har hävdats existera hos många arter. Frågan om honorna gör det för sitt eget höga nöjes skull tycks dock inte ha ställts i dessa sammanhang. Att mänskliga kvinnor skulle bestiga varandra enbart för att få igång sina trötta heterosexuella män känns dock en aning långsökt. Vi vet att lesbiska kvinnor gör det för egen vinning men det faktum att det skulle kunna vara likadant i djurriket tycks forskarna som framlade "upphetsningsteorin" inte ha reflekterat över.


Vissa biologer hävdar att bisexuella beteenden ofta har en bestämd social funktion och inte alls behöver betyda samlag eller njutning. Så kan det möjligen vara... det kan säkert handla om hierarkifrågor eller liknande. Dock är det ju så att även människan biologiskt räknas som en art. Studier har visat att bisexualitet var vanligare bland främst män förr i tiden. I London hade runt hälften av alla män erfarenhet av sex med andra män. Det var förbjudet i lag men ändå i hög grad accepterat i samhället. Merparten av männen gifte sig och skaffade sedermera barn. Kan det vara så att om samhällsklimatet i vår tid varit mer accepterande mot bisexualitet så skulle det vara mer utbrett? Och vad är det som säger att saken i så fall inte skulle kunna avspeglas i djurvärlden? Fler studier i ämnet vore önskvärt.


Det finns fördelar med homosexualitet i djurriket. Australiska svanhannar gaddar exempelvis ihop sig i par under parningssäsongen och försvarar gemensamt ett revir. Sin gemensamma styrka gör att de kan föda upp till 80% av sina kullar (de jagar iväg honorna när de lagt äggen) när deras heterosexuella par bara ligger på cirka 30%. Om detta är för att svanhannarna fattat tycke för varandra eller om det bara är en smart lösning för fortplantningen låter jag vara osagt.

Djur i allmänhet är flitiga onanister. Lejon gör det med framtassen, fladdermöss föredrar baktassarna, valrossar måste ta till labbarna och babianer till och med svansen. Hjortar och sebrahingstar har det lite besvärligare. De måste kröka rygg så att de kan gnida sig mot magen. Det kan ju kännas bra att det finns sådana medel att ta till eftersom långt ifrån alla individer vanligen deltar i artens fortplantning. Hos exempelvis giraffer är det upp till 75% av individerna som inte deltar i reproduktionen av arten. Bland sjölejonen ända upp till 95%! Dock har de flesta ändå ett rikt sexliv... med sig själva eller med individer av samma kön. Reproduktionen verkar trots detta fortgå i tillräcklig omfattning och blir det för mycket idkar många arter abort. Sjölejon är exempel på detta. Många honor, från olika arter, kan på något sätt framkalla dödfödda foster. Detta sker ofta samtidigt och sent i havandeskapet. Fåglar slänger ägg ur boet och apor tros äta fosterdrivande växter.


Det finns många studier som sätter våra vanliga trosföreställningar på spel och som tvingar oss att tänka i nya banor. Allt från hbt-personers rättigheter till abortfrågan är ju känsliga ämnen i samhället idag. Kan fakta från djurriket hjälpa oss att ge dem en mer rättvis och biologiskt korrektare behandling? Tiden får utvisa om resultatet från sådana här studier kommer att ta plats i den nutida politiska debatten.

Källor:

Bruce Bagemihl - Biological Exuberance: Animal homosexuality and natural diversity (St. Martin´s Press, New York)

http://www.ekuriren.se/hermes/article/EK_19990811_07_1_1.html

*mitt bidrag till en gruppuppgift på A-nivå på turismprogrammet, LIU, angående en utställning om homosexualitet i djurvärlden, våren 2008*


Biokemin förklarar varför kolhydratsrik kost är dålig!

Varför äter björnen nyckelhålsmärkt mat om hösten?Jag bifogar nedan en länk till en sida som förklarar varför kostcirkelmodellen inte fungerar för folkhälsan och varför det är bra att äta lågkolhydratsdiet. Den är skriven av barnläkaren Björn Hammarskjöld, Fil lic i biokemi. Varför pratar aldrig SLV, Rössner eller Marcus om biokemi? Människans biokemi stämmer inte överens med kaloriräknandet de förespråkar... kan det vara därför?

http://www.kolhydrater.ifokus.se/Articles/Read.aspx?MessageId=a7ede2d9-4cb0-42f7-8c52-ffa68fafaeae&GroupId=7f53368d-66a4-44f0-a24b-609981bbd353&GroupType=Se.iFokus.Community.Board.ArticleGroup

Sammanfattning: Tänk Björn! :)


Biodlingsåret 2008

Två avläggare som jag köpte i år av Östen Härdell. De stack mig ett par ggr och det gillar jag inte men de verkar friska och pigga iaf. Starka var de vid invintringen också. :)

2008 blev ett mycket bra år för mig. Min egen bigård snittade på 75kg per samhälle och de leasade ekologiska samhällena jag (och några till) har i Mariehov snittade 50kg per samhälle. Leasingverksamheten kommer jag att presentera mer ingående någon annan gång. Honungen blev väldigt mild och god iår. Draget tog slut i slutet av juli och sen blev det inget mer. Vanligtvis brukar jag få en låda hösthonung per kupa men inte i år. De fick leva på hullet fram till invintringen. Hela min egen skörd tappade jag upp på burk utom en hink eller två hinkar som jag köpte bifor och utrustning för via min lokala uppköpare. Har köpt in 10 st begagnade 3/4 Langstrothkupor modell Nacka för vinsten och vinst från föregående år. Allt återinvesteras för jag vill upp rejält i volym! I våras köpte jag två avläggare som har vuxit sig riktigt starka och som jag tror kommer klara vintern bra. Det blev gift i samtliga kupor mot varroan. Syrorna har jag övergett i hembigården nu. I leasingverksamheten är de ett krav eftersom ja... kuporna är Krav-anslutna. Det är mycket intressant och givande att ha dessa samhällen att jämföra med mot mina egna. Som alltid i livet är det bra att få perspektiv på saker. Kom på att mina bästa samhällen alla härstammar från de två samhällen som överlevde när min biodling drabbades av varroa för några år sedan. Det var en härlig upptäckt som ledde till att 10 av 12 samhällen dog. Ättlingarna till de som överlevde ger mig nu stor avkastning och lite stick. På ett sätt kan jag alltså vara glad att jag inte upptäckte Varroan i tid. Den naturliga selektionen fick göra sitt och det blev till det bästa. Skall sägas att jag på den tiden var mer biägare än biodlare eftersom bina var placerade på ett långväga ställe och det var allmänt bökigt att sköta dem eftersom jag då som nu inte har någon bil, därtill hade jag annat (typ musiken) som tog upp min tid. Iallafall, eftersom bin dör mer regelbundet i ekologisk biodling får vi väl hoppas att det naturliga urvalet skall göra sitt och att vi med tiden får fram starka friska bin som vi kan avla efter. Total varroaresistens lär nog vänta ett bra tag till dock skulle jag tro. Mycket bin har dött i trakterna runt leasingbigårdarna förövrigt. En biodlare förlorade alla sina 40 samhällen på en gång. Sorgligt men sånt är biodlarlivet med varroan.


90% av skörden tappades upp på burk hemma i år.

Hade föresten två nybörjare i min bigård i år. Deras två samhällen fick en tillfällig uppställningsplats i min bigård på brorsans tomt. Dessa gav också bra skörd. Nybörjarna, som även är med i leasingverksamheten, hjälpte mig med slungningen och skjuts som tack. Fick hjälp av en annan kompis med slungningen därtill. I gengäld hjälpte jag honom med hans nystartade biodling. Gillar det här med samarbete. Biodling kan lätt bli tråkigt pga av ensamarbetet. Lämnade den sista skörden till P-G, ägaren av leasingbigårdarna, som legoslungade den åt mig. Legoslungning är en gåva från gudarna alltså! Så jävla najs! Nästa år får den divine Herr P-G ta hand om alla min honung tror jag. :)


Avslutningsvis, som alltid... nästa år kommer säkert att bli bättre! :)


Göran Persson äter lågkolhydratkost!

Jag och min flickvän såg Göran Persson på Rakt på med K-G Bergström igår och lade då märke till hur mycket smalare han såg ut gentemot hur vi alla är vana att se honom. Svaret hittade jag på nätet idag... han äter lågkolhydratkost! Eureka! :)

http://www.kostdoktorn.se/?p=4319


Om LCHF på Kalla fakta!

Vill bara tipsa alla om Kalla fakta nu på söndag 19.20! Annica Dahlquist kommer att medverka liksom kost-etablissemanget. Man kan säkert chatta efteråt. Gör det och stöd kampen mot de sjukdomsgenererande kostråden som livsmedelsverket lurar på oss!

*över 1 månad på LCHF nu och musklerna växer*

Herr Gorm Vulkanius!

Här är vårt nytillskott i geckoflocken. Han född i juni -08.

Häromdagen på Norrköping Symposium köpte vi en ny Geckoödla. Hans namn är Herr Gorm Vulkanius och är en Hypo Tangerine-morph. Herr Gorm är en mycket färgstark kille så vi valde ett adelsklingande namn åt honom. Han är mycket vacker och glupsk! Vi hoppas att han och Edith (som också är HT) ska kunna få fina bebisar i framtiden. Vi har även beställt en hona åt Vince av samma morph som han.  Morphen heter Super Hypo Baldy Tangerine Carrot Tail, tror jag. Det är rätt knöligt det där med morphbeskrivningarna på geckoödlor. I stort sett alla är vackra iallafall!

R.I.P Sessan!

Jag måste tyvärr även meddela, till vår stora sorg, att vår vår allra första ödla Julia gick bort häromdagen. Hon hade utvecklat en knöl på magen som till slut blev hennes fall. Vi kan inte säkert veta men vi misstänker att hon fick nån smitta av ett terrarium (med inredning sand etc.) som vi köpt begagnat. Detta skall totalsaneras nu! Det var himla tråkigt! Hon var en charmig ödla med stor personlighet. Hon tog ingen skit och gav Edith på nöten rätt rejält när hon inkräktade på hennes revir. Tanken att ha dem i samma terrarie fick uppges omgående. Men det är rätt. Man ska inte behöva stå ut med folk man inte gillar. Saknaden är stor. Den ödlan ingav respekt alltså! :)