Forskningsingenjör på Linköpings universitet en av förkämparna i kostdebatten!


Den här killen jobbar på min skola och är en nagel i ögat sen 2006 på kostetablissemanget:

http://www.liu.se/liu-nytt/arkiv/reportage/fetmaparadoxen

Hans artikel i läkaretidningen:
http://www.lakartidningen.se/07engine.php?articleId=10234


Mer evidensbaserad vetenskap och bort med den eminensbaserade! :P

13 randomiserade studier om lågt mot högt kolhydratsinnehåll i kost.

13 randomiserade studier i sammanställning visar att högt fettinnehåll och lågt kolhydratsinnehåll i dieten är hälsomässigt överlägset SLV:S paradigm!

Läs här:
http://www.scribd.com/doc/4895150/Review-of-lowcarb-vs-highcarb-diets

Svensk sammanställning och kunniga kommentarer här:
http://www.kostdoktorn.se/?p=1392

När skall SLV presentera lika tydligt försvar för sina påståenden? Kanske det inte finns något?

De fettsnåla kostrådens historia i USA!

Här nedan är en länk till den utmärkta sidan http://www.fetmaparadoxen.se/ som beskriver hur galenskapen med de (o)moderna fettskrämda kostråden uppstod och blev gällande ända fram till en troligtvis mycket snar framtid. Detta är intressant läsning!

Ett utdrag ur texten:

Levys position var bekymmersam, mindes han. "De goda herrarna i senaten gick först ut med riktlinjerna, och därefter blev vi inkallade för att avge goda råd." Han fick stöd av många framträdande vetenskapsmän, bl.a. Ahrens, som vittnade om att ett råd till alla amerikaner att äta mindre fett baserat på så svaga belägg var som att genomdriva en experiment med hela USAs befolkning som försökskaniner. Även amerikanska läkarförbundet (American Medical Association, AMA), kommenterade att riktlinjerna kunde ge potentiellt skadliga bieffekter.

Här är resten: www.fetmaparadoxen.se/paradox/taubes.htm


Svaret på den globala uppvärmningen!

Detta är roten till allt elände: http://www.seanbonner.com/blog/archives/001857.php!

Sumobrottare har bättre koll på fett än Livsmedelsverket!

I en nyskriven artikel i aftonbladet menar Lars-Erik Litsfeldt, författare till böckerna "Fettskrämd" och "Ideologin och pengarna bakom kostråden", att SLV borde fråntas rätten att ge kostråd samt byta position och lyda under socialstyrelsen istället för som nu under det affärsinriktade jordbruksverket. Jag är såklart beredd att hålla med. :)

Artikeln finner du här:
http://www.aftonbladet.se/debatt/article3904654.ab

Läkare om LCHF

Det är representanter i läkarkåren som leder debatten mot de rådande kostråden vilket är väldigt intressant och inte minst glädjande! Jag börjar nästan tro att det finns hopp om det skrået! Här är en artikel med fina referenser från läkartidningen: http://www.lakartidningen.se/07engine.php?articleId=10234. Den redovisar bl.a fakta om hur sockerpositiva forskare tagit emot arvoden från bl.a. kellogs och coca cola. Det är otäckt att lobbyister från kolhydratsindustrin ska styra vad vi äter!