Sea Trout Soldiers, leverrensning mm.


Öring 6/1 -07 med conrad

Jag är just hemkommen från en mycket lyckad havsöringsfisketripp med grabbsen, eller The Sea Trout Soldiers som de föredrar att benämnas, där jag själv fick stå alena på prispallen som största sea trout soldiern för dagen. Firren högg som så ofta tidigare på ett 20g Conrad i färgerna svart, gult (med lite grönt i sig) och orange. Ett jädra killerdrag det där. Platsen var som vanligt någonstans i Bråviken. Närmare lokeringsbeskrivning låter sig icke göras då vi svurit en ed i havsöringsblod att aldrig uppge våra bästa fiskeplatser. Havsöringen vägde 1.5kg, högg 09:30 och tog draget, som vanligt, alldeles intill strandkanten. Man ska aldrig kasta långt när man fiskar öring i bråviken det är ett som är säkert. Strax efter kom en annan öring och buffade till mitt drag utan att hugga. Jag såg det tydligt eftersom den, som alltid, var så nära land. Bad form I say. 
      Niklas, en av mina trogna vapenbröder i fiske, fick känna på havsöringens vrede när han fick en baddare på kroken senare under dagen, på annan ort närmare Norrköping, trots enträget kämpande fick han stå med skammen då havsöringen blev hans överman och spottade ut draget. Easy come easy go.
      Onekligen ägde vi dock dagen för ingen annan av alla fiskare vi mötte hade fått någonting. Bara jag... tihi tihi.
163795-2

      Vill lägga till att efter den ovanligt lyckade leverrensningen jag genomförde under gårdagen mår jag toppen. Min ork har fördubblats och berg jag för en vecka sedan flåsade uppför smidigt som en halvdöd gös var idag en enkel match. Rätt otroligt egentligen. Fast jag mådde rätt pyton under själva rensningen där på natten när jag intagit mina häxbrygder fast det var det onekligen värt. Runt 30-40 gröna stenar i olika storlekar sket jag ut på morgonen. Och jag har mått sämre under tidigare rensningar faktiskt. Min lillasyster som företog sin allra första rensning samtidigt fick också ut en hel del stenar. Dock mådde hon rejält pyton, klart värre än jag. Två av mina stenar sparade jag till eftervärlden.

Två gallstenar

Dagens tistel går till min bror som hävdar att han måste jaga varje ledig sekund den här månaden ut och inte kan hjälpa till med att avlusa våra bin och därmed skänka dem livet åter inför kommande biodlingssäsong. 

Dagens ros går till... mig själv eftersom det var jag som drog upp dagens enda havsöring!

Nu ska jag laga till min fisk, självklart i paleodietisk anda, samt se på Andra sidan häcken med flickvännen.

På återseende!
     

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback