Taiga - Det bästa och enda skogsmetalbandet.

taigastudio

Taiga är då en grej man pysslat med sedan 1999 (vet inte säkert men vi brukar räkna från det årtalet för enkelhetens skull). Det är ett heavy metalband med stora folkmusikinfluenser. Det folkloristiska återspeglar sig i både musik och text och låtarna går i moll och handlar om tomtar, troll, skog och dylikt. Taiga ligger mig, och har alltid så gjort, mycket varmt om hjärtat. För varmt i vissa stunder skulle jag tro. I gymnasiet levde jag nog inte för så mycket annat än detta band. Det blev nästan sjukligt där ett tag. Nu är andra tider men detta är nog ändå det sista jag släpper av alla mina intressen. Mitt hjärtegull liksom (fast inte lika mycket som Alve förstås)! Föresten är det min lillayster Sigrid som sjunger. Hon är rätt bra på det alltså.

taigasemi


2006 tog vi hem
www.rockkarusellen.nu. En talangjakt som sträcker sig över hela östergötland. Medverkade gjorde hela 70 band och av alla dessa var det alltså vi som fick höja vinnarpokalen. Det var en underbar afton. Priser fick vi också. 40 timmar studiotid i bassisten i Marduks - Devo - studio där vi färdigställde en riktigt trolsk och trollstjärtspiskande demo om tre låtar. Vi fick även 100skivomslag och proffsfoton. Spelningar var också utlovade men dem har vi inte sett mycket av än så länge.

höjer bucklan

Framtiden för oss tror jag nog ser ganska ljus ut. Problemet är att vi alltid varit flinka i låtskrivandet, numer även under livframträdanden där vi alltid brukar vinna publikens gillande (med råge), men inte när det gäller att ordna med affärerna. Jag tror aldrig vi skickat in en demo till något skivbolag till exempel. Kanske skulle börja med det? Nu när vi har så bra matriel färdliginspelat och allt.

jonasyngwie

taigasvartvittaigabäckdalskolan

Smakprov på senaste demon (2006) finnes här: www.myspace.com/taigasweden. Keeper of the grove heter den. Om någon vill boka oss för gig är det bara att mejla till stringtapping@hotmail.com. Vi är likt skogsvarelserna, öh...typ scouterna, alltid redo. Redo att piska trollstjärt!
taigaöserösertaigasigridlivejoelyngwie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback